Afvallen na zwangerschap

Afvallen na de zwangerschap: hoe pak je dat aan? Je herkent het misschien wel: je bent bevallen van je mooie dochtertje of zoontje, inmiddels een paar maanden verder en het begint je te storen… die extra kilo’s, een iets wat hangende buik, slapper vel of je voelt je gewoonweg niet fit. Logisch! En ook heel normaal. Je hebt een hele bevalling erop zitten (dat is al een marathon an sich), uitgeput na gebroken nachten en het zorgen voor je kleintje. Vergeet niet dat dit een hele grote impact heeft op je lijf en je leven. Desalniettemin snappen we dat je de draad weer wil oppakken en je weer jezelf wil voelen. Het is dan ook supergoed en knap dat jij de eerste stap (weer) hebt gezet richting het zijn van een fitte mama!

Afvallen na bevalling

De eerste weken na je bevalling is het goed om je lichaam de rust en tijd te geven, dit is bedoelt voor het herstel. Zoals we al zeiden: het is niet niks zo’n bevalling. Take your time. Wees trots op je lichaam en op jezelf. Wanneer jij je beter begint te voelen, zal je ook ervaren dat je een grotere behoefte krijgt om te bewegen. En, nee, dit is de eerste weken nog niet zoveel. Kies een rondje om het huis uit wat bijvoorbeeld 5-10 minuten duurt. Dit kun je ook uitstekend met je kleintje doen. Daarnaast is het belangrijk dat je sterker wordt. Sterker in de zin van meer stabiliteit rondom onder andere je bekkenbodem. Let dus goed op je houding gedurende de dag. De eerste weken staan in teken van minimale beweging en de eerste basis bekkenbodemoefeningen. Wanneer alles goed gaat kun je na ongeveer 8 weken meer doen: schuine buikspieroefeningen, een lichte squat, het liften van je benen… etc.

En, onthoud goed: je hoeft niks! Het is ook helemaal goed als je nog even wacht. Wij, van ZON voor jou, vinden het belangrijk om stil te staan bij jouw lichaam, herstel en kunnen. Als je over je grenzen heen gaat, zal je ervaren dat dit meer schaadt dan dat het je sterker maakt. Wees daar dus alert op!

Spieropbouw kan door yoga en krachttraining in de vorm van een workout. Wij gebruiken ook XCO, gewichten, fitnessballen, elastiek etc. om dit te versterken. Maar alles zonder high impact, zodat we belasting op bekken en bekkenbodem voorkomen. We trainen wel gericht de overdwarse buikspier, zodat je daarin juist weer sterker wordt.

… kilo afvallen na bevalling

Heb je een bepaald gewicht in gedachten? Hoeveel kilo wil je afvallen na je bevalling? 5, 10, 20 kilo? Laten we vooropstellen dat gewicht niet je focus moet zijn. Het is altijd ons doel dat jij je in eerste instantie weer happy voelt in je lichaam. Dat je met een trots gevoel in de spiegel kunt kijken! Kilo’s zeggen in dat opzicht niet zoveel. Op een gezonde manier afvallen, dat is ons doel!

“Voor mijn zwangerschap was ik van het hardlopen. Ik dacht dit na mijn bevalling weer op te pakken. Karin en de bekkenbodemtherapeut lieten mij inzien dat dit onverstandig was. Nu ik gericht train ontwikkel ik weer een strakke buik en ik moet eerlijk zeggen deze is sterker dan voor de zwangerschap.” – Nina

Afvallen na keizersnede

Heb je een keizersnede gehad en wil je graag afvallen? Ook dan is het weer belangrijk dat je je tijd neemt. Je wil niet de wond overbelasten. Misschien ervaar je dat je huid slapper is boven de wond of je gehele buik. Dat is volkomen normaal. Je buik en je buikspieren hebben het te voortduren gehad en dit moet weer sterker worden. Afvallen na een keizersnede? Ook dat kan! Zowel bij een keizersnede als vaginale bevalling is het belangrijk dat in ieder geval de diastase dicht is. Een diastase krijgt iedere vrouw: door de groei van je baby ontstaat er namelijk een wijking van de linker- en rechter rechte buikspier. Ga pas trainen als dit weer naar elkaar toe is gegroeid, anders kan het zijn dat dit niet meer hersteld kan worden.

Wekelijks zijn er bij ZON voor jou diverse lessen waarin we juist veel focus leggen op de core. Juist ook omdat je nu zwaar de maxi cosi moet tillen en maar weinig buikspieren hebt. Weet dat weefsel onder invloed van hormonen – en dus ook zolang je borstvoeding geeft – slapper is en te zwaar trainen niet verstandig is.

Afvallen na bevalling lukt niet

Lukt het afvallen na de bevalling niet zo goed? Misschien heb je van alles geprobeerd, maar wil het maar niet lukken? Wij helpen je graag! Kom dan eens bij ons langs voor een gratis proefles of kies voor ons unieke programma. Onze workouts zijn 100% geschikt voor na de bevalling. Werk aan jezelf, op een goede manier!

Gewichtsverlies na bevalling

Misschien wil je juist graag aankomen na je bevalling! Stress, vermoeidheid en borstvoeding kunnen er ook voor zorgen dat je ongewenst afvalt. Dit kan natuurlijk heel erg vervelend zijn. Zoals we al vertelden, werken we ook 1-op-1: zo kunnen we ook een gericht plan maken waardoor je juist aan zal komen in plaats van afvallen. Dat is namelijk net zo belangrijk! Laat je in ieder geval niet gek maken door je omgeving. Mensen onderschatten vaak hoe pittig het is als je ongewenst afvalt. Wij zijn er voor je en helpen je graag verder.

Hoe snel en hoeveel afvallen na bevalling

Misschien vraag je jezelf af hoe snel je kunt afvallen na je bevalling. Goed om te weten: na je bevalling val je gemiddeld 5 kilo af, zonder er iets voor te doen (los van het feit dat je een baby ter wereld hebt gezet dan ????). Dit komt door het gewicht van de baby, vocht en vruchtwater bijvoorbeeld. In de weken erna zal er nog meer afgaan.

De eerste weken na je bevalling zal je dit al gaan merken. Na 6 weken mag je weer beginnen met licht sporten. Maar het is ook helemaal okay als dit later is! Overhaast vooral niks.

Wil je op een leuke en goede manier bewegen? Samen met gelijkgestemden, kies dan voor ons 12 weken programma. Voor slechts €3,86 per dag, wees er snel bij de plekken zijn beperkt en altijd snel vol.

Samen aan de slag

Wekelijks volg je met jouw eigen groep een training en een coaching. We gaan met alle onderwerpen aan de slag, die het afvallen in de weg staan. Het is namelijk niet 1 factor die afvallen belemmerd. Daarnaast mag je deze 12 weken onbeperkt deelnemen aan al onze lessen, en laten er nu 7 dagen per week lessen zijn, er is zelfs de mogelijkheid samen met baby of je kindje te komen in de speciale lessen hiervoor. Hoe snel jij afvalt, bepaal je zelf. Kijk snel in de agenda.

Hoe pakken wij dit aan:

Leefstijl coaching op de volgende onderwerpen:

 1. Het nieuwe leven als moeder
 2. Doelen stellen
 3. Meten en blijven meten
 4. Beweging
 5. Voeding
 6. Timing
 7. Slaap
 8. Stress
 9. Vermoeidheid
 10. Kracht
 11. De invloed van temperatuur
 12. Ademhaling
 13. Herstel
 14. Nu alleen verder
 15. De fitste moeder versie van mezelf

Deelnemen in september, nu boeken .