Workout na de zwangerschap

Veilig Back in shape met onze workouts

Mom in Shape

Onze postnatale workout van 5 weken zijn speciaal ontworpen om je te helpen herstellen na de bevalling door gericht te werken aan het opbouwen van je conditie en spierkracht. We maken gebruik van diverse trainingsmiddelen om je lichaam sterker en veerkrachtiger te maken. Wat ons onderscheidt, is onze zorgvuldige aandacht voor de specifieke behoeften van moeders na de bevalling. We begrijpen de complexiteit van zaken zoals bekkenbodemgezondheid, bekkenpijn, de core-spieren, eventuele disbalans in het lichaam, en de invloed van borstvoeding op je fysieke gesteldheid. Als je zes weken na de bevalling klaar bent om te beginnen, ben je van harte welkom.

XCO Power Walk

Voor moeders die net een bevalling hebben doorgemaakt, is het cruciaal om hun bindweefsel op een veilige en effectieve manier te laten herstellen. Met onze XCO walktraining bieden we ondersteuning voor dit natuurlijke herstelproces. Het is een unieke methode waarbij de spieren worden getraind met behulp van een buis gevuld met bewegend grit. Deze innovatieve benadering zorgt ervoor dat je spieren voortdurend in beweging zijn, het vermindert risico’s op blessures en het versterkt belangrijke spiergroepen in je rug, armen en romp. Na een periode van 8 weken na de bevalling ben je van harte welkom om met deze les te starten.

Aero Mix Workout

Deze workout is een unieke mix van aerobics, steps, XCO training en het trainen van je buik-bil- en beenspieren. Het is een afwisselende training die je helpt jouw conditie, lenigheid, kracht te bevorderen. Vanwege de intensiteit raden we je aan om niet direct na de bevalling te starten.

Geef je lichaam voldoende tijd om te herstellen en om geleidelijk aan weer in vorm te komen. We adviseren om na ongeveer zes maanden na de bevalling de Aeromix Workout aan je trainingsroutine toe te voegen.

Moeder/kind workout

In deze indoor workout maken we voornamelijk gebruik van onze eigen lichaamskracht en kleine gewichten, waarbij de nadruk ligt op het versterken van de been- buik- en rugspieren. Bovendien kunnen jij en je baby of kindje samen genieten van de beweging. Wat wellicht verrassend is, is dat samen trainen met je kind ontzettend gezond is voor jullie beiden. Het ondersteunt namelijk zowel de motorische als de emotionele ontwikkeling van je kind. En leuk om te weten, er is meer dan voldoende speelgoed voor de kleintjes om zich mee te vermaken.

Stronger Workouts

Met onze Stronger workouts werk je gericht aan de opbouw spiermassa en spierkracht en hierbij gebruiken we diverse trainingsmiddelen of eigen lichaamskracht. Deze workouts worden altijd op een vaste manier opgebouwd waarbij voldoende diversiteit aan trainingsmateriaal aanwezig is. Wij trainen veilig met volledige aandacht voor de bekkenbodem, de core, eventuele disbalans.  De workouts zijn is basis buiten en met slecht weer gaan we naar binnen.

Cardio Workout

Deze intensieve workout is een uitdaging voor je conditie. Het is altijd een afwisselende cardiotraining die je helpt jouw conditie te bevorderen. We trainen aanvullend met de XCO’s om kracht en stabiliteit op te bouwen. Deze cardio workout is een een mooie aanvulling op jouw andere workouts of yoga. Vanwege de intensiteit raden we je aan om niet direct na de bevalling te starten maar pas na 8 weken.

Voordelen onze workouts

 1. Met slecht weer trainen we binnen
 2. Locatie is centraal en goed te bereiken
 3. Samen gaan we je spierkracht opbouwen
 4. De manier om weer back in shape te komen
 5. Herstellen en opbouwen balans
 6. Workouts verhogen je weerstand
 7. Trainen heeft een invloed op je mentale weerbaarheid
 8. Je kan samen veilig je core weer gaan trainen
 9. Workouts verhogen van je energie niveau
 10. Je ontmoet andere moeders
 11. Het verbeterd de doorbloeding
 12. Het verlaagd de rusthartslag
 13. Het verbeterd de ademhaling
 14. Het bevorderd het herstel postpartum
 15. Op de juiste manier trainen voorkomt bekkenklachten en verzakking
 16. Onze workouts zijn stress verlagend
 17. We blijven trainen op armen en benen om goed te kunnen tillen

… wetenschappelijk is aangetoond dat er wel 30 voordelen m=zijn voor de moeder.

Locaties

De lessen bieden wij zowel binnen als buiten aan. Binnen vinden de lessen plaats op de eigen locatie van ZON voor jou, in het Gezondheidscentrum de Zuwe en buiten in het naast gelegen park en op Natuurpark de Greephorst. In de agenda worden de verschillende locaties per les genoemd.

Trainers

Ellen

Trainer

Nicole

Trainer

Karin

Trainer