Yoga na de bevalling

Yoga in Doetinchem is de ideale manier om bewust te worden van jouw lichaam, te werken aan je kracht en te ontspannen.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een meditatieve vorm van yoga waarmee je direct na je bevalling kunt beginnen. Zonder je lichaam in te spannen of te belasten, werk je aan de diepste vorm van ontspanning. Door deze diepe ontspanning bevorder je een sneller herstel. Hiermee kun je je zenuwstelsel kalmeren, dat na de bevalling vaak gespannen is door het nieuwe moederschap. Het helpt je om even alles los te laten en te werken aan je herstel. De beste manier om te herstellen is door rust te nemen. Je kunt deze vorm van yoga direct na je bevalling beoefenen.

Yin Yoga na de bevalling

Yin Yoga is een populaire vorm van yoga, mede omdat de positieve effecten ervan direct merkbaar zijn. Zonder je lichaam zwaar te belasten, kun je toch je gezondheid verbeteren. Tijdens een Yin Yoga les houden we de houdingen meestal tussen de 3 en 10 minuten aan. Voor sommige mensen is juist dit aspect een uitdaging, omdat het hen helpt om te focussen, stil te worden en hun grenzen te bewaken. Met Yin Yoga ondersteunen we het fascia en het bindweefsel in ons lichaam. Je bent al welkom om zes weken na je bevalling deel te nemen aan Yin Yoga.

Power Yoga na de bevalling

Met Power Yoga werk je aan het vergroten van spierkracht, het verbeteren van je conditie, lenigheid en behendigheid. Krachtoefeningen worden wekelijks herhaald en je leert door aangeleerde ademtechnieken een bewuste ademhaling te ontwikkelen. Power Yoga is een aanrader voor elke vrouw direct na de bevalling, en je kunt het later aanvullen met onze workouts. Na zes weken ben je van harte welkom en we zullen het programma rustig opbouwen.

Voordelen yoga na de bevalling

Het beoefenen van yoga 2 tot 3 keer per week na je bevalling biedt wetenschappelijk bewezen fysieke en mentale voordelen:

 1. Het brengt je hormonen weer in balans
 2. Het geeft energie
 3. Het ondersteunt het afvallen
 4. Het bouwt spierkracht op zonder de bekkenbodem te belasten
 5. Het is perfect schaalbaar
 6. Ontspanning is herstel voor het lichaam
 7. Het versterkt rug en romp na de bevalling.
 8. Het is goed te combineren met borstvoeding
 9. Het vraagt om weinig aanpassingen als je borstvoeding geeft
 10. Je versterkt je botten en je verhoogd je botdichtheid
 11. Je ondersteunt pezen en bindweefsel
 12. Je bent beter opgewassen tegen te weinig nachtrust
 13. Je kan zonder te belasten je lichaamshouding weer verbeteren
 14. Je kan er (heel)snel na je bevalling mee starten
 15. Je kan op meerdere niveaus ontspannen
 16. Door af te schakelen kan je later weer opschakelen
 17. Je leert je grenzen voelen
 18. Yoga ondersteunt je herstel na de bevalling
 19. Leert je veilig je lichaam weer aan te voelen

Locaties

De yogasessies vinden plaats in onze prachtige en sfeervolle binnenlocatie, die we met trots de mooiste yogastudio van Doetinchem noemen. Je kunt ons vinden in het gezondheidscentrum De Zuwe op de Bongerd in De Huet.

Yoga docenten

Nicolien

Yoga Docent

Karin

Yoga Docent