Eet de juiste voeding tijdens de zwangerschap

Optimale voeding eerste en tweede trimester

Leer je onder leiding van Coach Karin van ZON voor Jou alles over essentiële voedingsstoffen tijdens de eerste zes maanden van je zwangerschap. Ontdek het belang van foliumzuur, ijzer, calcium, omega-3 vetzuren, vitamine D en eiwitten, en hoe je deze in je dieet kunt opnemen. De workshop biedt praktische tips, maaltijdplanning en gezonde snackideeën.

Het Belang van Juiste Voeding in trimester 3 en 4

Goede voeding in het derde trimester ondersteunt de groei van je baby, met eiwitten, calcium en ijzer voor sterke botten en weefsels. In het vierde trimester helpt juiste voeding je herstellen na de bevalling en bevordert het borstvoeding. Belangrijke voedingsstoffen zijn vitamine D, omega-3 vetzuren en voldoende calorieën om je energieniveau te behouden.

Waar Moet je op Letten tijdens het Eerste, Tweede, Derde en Vierde Trimester?

ZON voor jou in  Doetinchem presenteert met trots onze uitgebreide workshop: “Voeding tijdens de Zwangerschap en de Kraamtijd”. Deze workshop is ontworpen door Karin om aanstaande moeders te begeleiden bij het maken van gezonde voedingskeuzes gedurende de hele zwangerschap en de kraamtijd. Onder de deskundige leiding van Coach Karin van ZON voor Jou, leer je alles wat je moet weten om jezelf en je baby optimaal te voeden van het eerste trimester tot en met het vierde trimester.

Wat je kunt verwachten

Coach Karin van ZON voor Jou leidt je door de essentiële voedingsrichtlijnen en praktische tips voor alle vier de trimesters van je zwangerschap en de kraamtijd. De workshop behandelt de volgende onderwerpen:

 1. Essentiële Voedingsstoffen per Trimester:
  • Eerste Trimester: Focus op foliumzuur, vitamine B6 en ijzer. Leer welke voedingsmiddelen deze belangrijke voedingsstoffen bevatten.
  • Tweede Trimester: Verhoogde behoefte aan calcium, vitamine D en omega-3 vetzuren. Ontdek hoe je deze in je dieet kunt opnemen.
  • Derde Trimester: Extra eiwitten, ijzer en vezels voor jou en je groeiende baby. Ontvang tips voor het plannen van voedzame maaltijden.
  • Vierde Trimester: Herstel na de bevalling met voedingsstoffen die je helpen bij het herstel en het geven van borstvoeding.
 2. Gezonde Maaltijdplanning:
  • Krijg praktische adviezen voor het samenstellen van gezonde en gebalanceerde maaltijden voor elk trimester.
  • Leer over het belang van de juiste hoeveelheid nutriënten.
 3. Voedingsmiddelen om te Vermijden:
  • Begrijp welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden tijdens de zwangerschap en de kraamtijd en waarom.
  • Leer over de risico’s van bepaalde voedingsmiddelen en hoe je veilig kunt eten.
 4. Hydratatie en Gezonde Snacks:
  • Ontvang tips over het belang van hydratatie en hoeveel water je dagelijks moet drinken.
  • Krijg ideeën voor gezonde snacks die je energieniveau tussen de maaltijden door op peil houden.

Waarom Deelnemen?

 • Deskundige Begeleiding: Coach Karin biedt waardevolle inzichten en praktische tips gebaseerd op jarenlange ervaring.
 • Interactieve Sessies: Neem deel aan interactieve discussies en oefeningen om de geleerde kennis direct toe te passen.
 • Ontmoet andere aanstaande moeders: Maak kennis met andere aanstaande moeders en deel ervaringen en adviezen.

Praktische Informatie

 • Datum en Tijd: bekijk de onerstaande agenda
 • Locatie: Onze sfeervolle binnenruimte in Doetinchem op de Huet
 • Kosten: gratis voor leden

Aanmelden

Schrijf je vandaag nog in voor de workshop “Voeding tijdens de Zwangerschap en de Kraamtijd” en zorg ervoor dat je goed voorbereid en gezond deze belangrijke periode van je zwangerschap en herstel doorkomt. Aanmelden kan via jouw eigen account.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te ondersteunen bij een gezonde en voedzame zwangerschap en kraamtijd!

Karin

Vrouwenspecialist

Onze Expertise

Coach Karin van ZON voor Jou is al ruim 11 jaar jouw expert op het gebied van voeding tijdens de zwangerschap en hormoonherstel. Als gewichtsconsulent, orthomoleculair therapeut en leefstijlcoach heeft Karin diverse opleidingen gevolgd over voeding tijdens de zwangerschap, de overgang en postpartum. Haar uitgebreide kennis en ervaring maken haar een specialist in het creëren van balans door middel van voeding. Laat je begeleiden door Karin voor een gezonde en gebalanceerde levensstijl tijdens deze belangrijke fases van je leven.