De overgang de baas

Je hebt behoefte aan flow gedreven sport, gegeven door een trainster die niet alleen begrijpt dat het vrouwenlichaam niet iedere week dezelfde trainingsbehoefte heeft. Die begrijpt dat het soms er even wat minder in zit. Wil jij de voordelen van outdoor sporten combineren met flexibel kunnen sporten. Dan zijn onze Woman Fit lessen echt iets voor jou. Onbeperkt sporten op verschillende locaties in verschillende wijken in Doetinchem.

Jouw nieuwe levensfase als vrouw

Want zeg nu zelf, soms heb je een trainster nodig die snapt hoe het vrouwenlichaam werkt, niet een die je over je grenzen jaagt waardoor blessures op de loer liggen. Sorry, we geven het zelf ook niet graag toe, maar het is helaas zo dat je vanaf een bepaalde fase in je leven blessuregevoeliger bent.

Je wilt iemand die op je let, jouw grenzen respecteert en je zelfs op je eigen limiet wijst als je te hard van stapel dreigt te lopen. Zodat je fit blijft en lichamelijk en geestelijk meer in balans komt, maar wel op een manier die past bij jou. Sporten bij ZON voor jou is als een veilig, warm bad waar humor en nuchterheid voorop staan en waar je helemaal jezelf mag zijn.

Tjaa wat zijn dan je opties? Zelf aan de slag gaan of naar een sportschool? Maar ja naar welke en is dat het eigenlijk nog wel voor jou?

In elke levensfase van de vrouw hebben we eerlijk rekening te houden met wat we om dat moment fysiek aan kunnen, of we nu herstellen van een bevalling, in bepaalde periode van onze maandelijkse cyclus zitten of langzaam naar de overgang toe bewegen, erin zitten of het achter ons hebben liggen.

Je lichaam verandert iedere paar jaar en in iedere veranderende levensfase. Daarbij hebben we natuurlijk rekening te houden met de levensfase van onze kinderen en de ruimte die ervoor ons zelf nog overblijft om te sporten. De kans is er dat je langzaam een ongewenst buikje ontwikkeld omdat je lichaam onder invloed van hormonen nu eenmaal jouw organen wil beschermen .

Daarom nu Woman Fit, outdoor sporten voor de vrouw in Doetinchem en je mag altijd instappen in welke levensfase je ook zit of omdat je na jouw back in shape training graag wilt blijven maar wel toe bent aan meer uitdaging. Vanaf nu zijn er de Woman Fit lessen. Drie keer per week op verschillende buitenlocaties in Doetinchem. Ervaren trainsters geven heerlijke buitenlessen.

PowerYoga

Combineer de voordelen van yoga met het opzoeken van de uitdaging. In onze Poweryoga les gaan wij deze met jou aan. Onze speciaal ontwikkelde les voor de vrouw draagt bij aan innerlijke rust en biedt zeker een aantal lichamelijke voordelen. Door yoga vergroot jij je spieren, ze worden flexibeler en sterker. Je houding concentratie, doorbloeding en ademhaling verbeteren. Maar ook door het langer vasthouden van houdingen zorg jij ervoor dat je botten versterkt worden en dat je minder kans hebt op bijvoorbeeld osteoporose (botontkalking)

Het mooie van yoga is dat het je helpt bewuster te worden van je lichaam, en daarom kiezen wij er ook voor deze Power Yoga buiten te geven. Want wist jij dat sporten in het groen verslavender en positiever werkt dat binnen sporten? Ervaar jij nog een drempel met buitensporten, kom het eens proberen. Daarna wil je niet meer anders.

Wil jij op een relaxte manier werken aan het weer versterken van jouw lichaam, volg dan Power Yoga bij Nicolien. Deze is iedere donderdag in de wijk Oosseld in Doetinchem van 19.30 tot 20.30. Ervaren hoe het is om bij ons buiten onder het genot van de zingende vogels en het groen yoga te doen? Kom een gratis proefles volgen.

Power & Relax

Onze Power & Relax lessen zijn speciaal voor vrouwen die aan hun conditie willen werken, maar ook aan het versterken van hun spieren en hun stabiliteit via rustigere oefeningen. Daarom is de les verdeeld in twee blokken, het eerste half uur gaan we lekker samen knallen tot de zweetdruppels ervan af spatten. Het tweede half uur bewonderen we – terwijl we yoga en Pilates oefeningen doen – de prachtige sterrenhemel of ondergaande zon boven Doetinchem. De gehele les is heerlijk buiten.

In deze afwisselende buitenles is het zeer goed mogelijk om mee te sporten op jouw eigen niveau en binnen jouw grenzen. Kan of wil je wat minder deze les, dan kan je dit goed reguleren, natuurlijk onder begeleiding van een deskundige trainster Ellen of Nicole. Nadat je de eerste helft aan je conditie gewerkt hebt, is de tweede helft yoga/pilatus een fijne en ontspannende afsluiting van de les.

De hele les gebruik je jouw eigen spierkracht en zetten wij bijvoorbeeld Xco zandbuizen in. Stabiliteit is voor vrouwen, in elke fase van hun leven, enorm belangrijk. Hoe stabieler je bent, hoe sterker je bekken wordt, juist ook belangrijk na je 40ste. Op drie verschillende momenten en op twee verschillende locaties in Doetinchem geven wij deze door ons ontwikkelde les voor de vrouw. Het beste van twee werelden, opbouw en ontspanning. Wil jij jouw power komen ervaren en versterken én ook lekker ontspannen? Meld je dan aan voor een gratis proefles.

Workouts buiten voor jou

Hou jij van een wat meer krachttraining? Ben je sportief en ben je bereid lekker hard te werken om je spierkracht te bergroten? Hou je wel van een beetje kapot gaan tijdens je uurtje voor jezelf? Onze workouts zijn een combinatie van oefeningen die je bijvoorbeeld bij bootcamp, fitness en crossfitt gewend bent, maar dan speciaal aangepast aan wat jij nu nodig hebt. Je werkt aan je spierkracht, conditie en balans. Ook geven we extra aandacht aan het versterken van je bekken. Geloof ons, je gaat met je tong op je sneakers en spierpijn naar huis maar dit alles met respect voor het vrouwenlichaam.

Tijdens onze workout staat de zorg voor jouw lichaam voorop. We werken gericht aan het verbeteren van jouw conditie, jouw spierkracht en stabiliteit. Aangevuld met oefeningen waarmee we jouw bekken sterker maken om kwaaltjes die vaak na je 40e ontstaan weer te verminderen of zelfs laten verdwijnen. Sporten en buiten zijn draagt direct bij aan het verbeteren van je hormoonhuishouding.

Wil je komen ervaren hoe het is om met andere dames lekker nuchter, open en vol humor, buiten te sporten? Meld je aan voor een gratis proefles op verschillende locaties in Doetinchem binnen of buiten.

Menu