Gezond zwanger worden

Heb je een zwangerschapswens? Dan ben je misschien je nu al aan het oriënteren en inlezen hierover. Je wil wel gezond zwanger worden. Maar hoe doe je dat? En kan je daarop inspelen of rekening mee houden? Dat kan zeker! Wij vertellen je er graag meer over. Er zijn namelijk een aantal praktische dingen die hier aan bijdragen. Laten we eens gaan kijken!

Voeding zwanger worden

Om te beginnen speelt de juiste voeding een grote rol. Het draagt bij aan het zwanger worden, je zwangerschap en de groei en ontwikkeling van jouw baby. Eet bijvoorbeeld voldoende groente en fruit. Drink daarbij voldoende water en voorkom (te veel) frisdranken. Daarnaast is het altijd goed om volkorenproducten te eten. Dit is goed voor je darmen! Ook is het slim om voldoende noten en zaden te eten. Kortom: zoveel mogelijk vers en kleur en in een goede balans! We kunnen het ons goed voorstellen dat het niet altijd makkelijk is om continu gezond te blijven eten. Dat is geen probleem en maak je vooral niet direct zorgen. Pak het vervolgens gewoon weer op en blijf positief. Iedere vrouw is uniek en daarom past ook bij iedereen een ander voedingsadvies, weten wat precies goed is voor jou, vraag dan om een persoonlijk advies tijdens de coaching van ZON voor jou.

Hoe word ik gezond zwanger?

Wanneer je zwanger wil worden, is het verstandig om foliumzuur te gebruiken. Waarom foliumzuur zo belangrijk is? Dit is nodig voor onder andere de aanmaak van de rode bloedcellen en voor de werking van de zenuwen. Daarbij is het stimulerend voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby. Erg verstandig om dit tijdig te slikken. Start 4 weken voor de mogelijke bevruchting met het slikken van de foliumzuur. Na 10 weken zwangerschap is de extra foliumzuur niet meer nodig.

Voorkom zoveel mogelijk medicijngebruik. Voel je je grieperig, niet lekker of ziek? Neem dan contact op met de huisarts. Gebruik alleen medicijnen als je huisarts dit zegt. Rook je momenteel? Stop dan met roken. Hulp nodig? Ook hiervoor kun je jouw huisarts inschakelen.

Zwanger worden en sporten

Als je een zwangerschapswens hebt is het belangrijk dat je gezond en fit is. Dat je lichaam er klaar voor is en dat je – samen met je partner – kan toewerken naar een mooie zwangerschap en uiteindelijk jullie gezin. Het is verstandig om te blijven sporten en te bewegen. Hiermee zorg je ervoor dat je lichaam sterk is en blijft. Bovendien raakt je lichaam gewend aan deze beweging en dit zal ook gunstig zijn voor in de toekomst.

Het kan best frustrerend zijn: je wil zo graag zwanger worden, maar het lukt niet. Iedereen om je heen lijkt zwanger te worden en jouw frustratie wordt groter. Heel begrijpelijk! En dat gevoel mag er ook zeker zijn. Het is de kunst om je mindset te veranderen en te kijken naar de toekomst. Kijkend naar de toekomst met daarbij enkel oog voor jou/jullie situatie. Voldoende bewegen, sporten en gezond eten vormt een sterke basis. Vanuit daar ga je steeds dieper kijken en ervaren wat het met je doet én leer vooral: hoe sterk JIJ bent. Jij kan dit! Daar geloven wij, van ZON voor jou, echt in. De kracht van de vrouw is zoveel meer dan je in eerste instantie denkt.

“Iedereen om me heen werd zwanger is werd steeds verdrietiger toen het bij ons maar niet lukte. Ik heb heel veel steun gehad tijdens de begeleiding van Karin. Ik zag in dat ik zelf ook dingen kon veranderen. Inmiddels ben ik 3 maanden zwanger en probeer ik deze leefstijl vol te houden.” – Caroline

 Bij ZON voor jou bieden we een uniek programma aan die volledig  afgestemd is op jouw situatie. We kunnen het ons goed voorstellen dat je het fijn vindt om bruikbare tips te krijgen, waarmee je je kansen kunt vergroten maar wij gaan verder dan alleen maar tips. We kijken juist wat jij of jullie samen nodig hebben. Maar wil je ook in verbinding komen met anderen die precies in hetzelfde schuitje zitten? Dat kan ook tijdens de groepslessen. Wij nemen je hier helemaal in mee in het proces en vertellen je wat je kunt doen met sport, ontspanning en voeding. In onze optiek draagt dit bij aan jouw kansen om zwanger te worden.

Je kunt bij ons terecht voor het volgende:

  • Yoga: met onze yogalessen ga je op een relaxte manier werken aan het versterken van jouw lichaam en vergroot je je kansen op zwangerschap. Yoga draagt bij aan spierkracht, balans, ontspanning en brengt jouw hormonen in balans.
  • Power/relax: deze lessen zijn speciaal voor vrouwen die aan hun conditie willen werken, maar ook aan het versterken van hun spieren en hun stabiliteit via yoga oefeningen.
  • Workout: hierbij staat de zorg voor jouw lichaam voorop. We werken buiten gericht aan het verbeteren van jouw conditie, jouw spierkracht en balans.

De lessen worden in de buitenlucht gegeven, wat echt heerlijk is en je direct een positief gevoel zal geven. Wil je liever individueel aan de slag? Ook dat kan. Kies dan voor onze individuele lessen: personal training, coaching of een bodyscan.

Uniek pakket

Maak bijvoorbeeld gebruik van ons unieke pre-conceptie pakket. Dit houdt het volgende in:

  1. Bodyscan – inventarisatie waar sta je nu met je gezondheid
  2. Coaching
  3. Personal training
  4. Tweede scan
  5. Persoonlijk voedingsadvies
  6. Persoonlijk leefstijladvies

Op deze manier heb je een gericht plan van aanpak en krijg je écht inzichten. Inzichten waar je iets aan hebt en waarmee je verder komt.

Stress en zwanger worden

Ervaar jij momenteel veel stress? Om een situatie op werk, thuis of juist het zwanger worden? Te veel stress is voor niemand goed, ook niet voor jou. Het wordt je misschien al snel te veel, je bent geprikkeld en je hebt nergens zin in. Probeer te voorkomen dat je stresslevel naar een te hoog niveau stijgt, waardoor je er geen grip meer op hebt. Het gaat vooral om de langdurige stress die je moet voorkomen. Dit heeft een negatieve weerslag op jouw lichaam en dat wil je niet. Helemaal niet als je zwanger wil worden.

Lijkt het je leuk om een les te volgen? Wil je sterker worden, fit zijn en een positieve mindset creëren? Vraag dan een gratis proefles aan en kom gezellig sporten!