Yoga voor hormoonherstel

Yoga geeft jouw hormonen rust en brengt jouw hormonen in balans

Yoga Nidra

Yoga Nidra helpt de hormonen in het lichaam in balans te brengen, zodat het immuunsysteem goed kan functioneren. Hormonen hebben zo’n grote invloed op ons dat we er veel baat bij hebben ze in balans te houden. Daarom geeft  Yoga Nidra je hersenen en zenuwstelsel de kans  al deze geluksstofjes aan te maken vanuit ontspanning. Met Yoga Nidra lever je geen enkel fysieke inspanning, je ligt in de lijkhouding en gaat mee met de meditatie en ontspanning die aangeboden wordt. Een echte aanvulling op een andere practice, workout of het dagelijks leven.

Yin Yoga voor hormoonherstel

Yin yoga is onlosmakelijk verbonden met hormoonherstel omdat het bindweefsel, de gewrichten en de spieren worden gestretcht, hierdoor ontstaat een diepe ontspanning.  Disbalans in de hormonen zorgt vaak voor spanning. Door ontspanning en te werken met de meridianen zien we klachten afnemen of verdwijnen. Tijdens de practice blijf je langer in een houding, tussen de 3 tot 10 minuten. Hierdoor krijgt je lichaam een seintje dat het over kan schakelen naar de ‘uit’-stand; het activeert het parasympatische zenuwstelsel.

Power Yoga

De bekende heilzame effecten van yoga zijn ontspanning, spieropbouw en flexibiliteit. Maar wist je dat yoga ook kan bijdragen aan een gezonde hormoonbalans? Dat geldt voor vrouwen van alle leeftijden, maar na je 40e is het extra slim om regelmatig je yogamat uit te rollen. Met Poweryoga breng je hormonen en verbetert je immuunsysteem, slaap, botdichtheid (normaal daalt deze na je 40ste), verlaagd de bloeddruk en kan stress verlagen. Bovenal geeft yoga ontspanning en je voelt je gelukkiger, dit werkt altijd door op de hormonen.

Voordelen yoga voor hormoonherstel

Wetenschappelijk is bewezen dat bij het beoefenen van 2 tot 3 keer per week yoga fysieke en mentale voordelen biedt.

Voldoende tijd doorbrengen in de ruststand kan je cortisolniveau verlagen en daarmee de productie van progesteron weer herstellen.

 1. Je brengt rust in je hormoonstelsel
 2. Door rust kan je lichaam gaan herstellen
 3. Je verlaagd je rusthartslag
 4. Je leert goed of dieper ademen
 5. Het verlaagd stress en een gejaagd gevoel
 6. Het verlaagd angstgevoelens
 7. Het versterkt je rug
 8. Meer spierkracht zorgt voor een slanker lichaam
 9. Het ondersteunt je lichaam met afvallen en afvalstoffen afvoeren
 10. Je ondersteunt pezen en bindweefsel
 11. Je kan vermoeidheid en slapeloze nachten beter aan
 12. Je kan zonder te belasten je lichaamshouding weer verbeteren
 13. Bevorderd de doorbloeding

Onze voordelen

 1. Het is schaalbaar
 2. Divers aanbod
 3. De hormoonspecialist van Doetinchem en omgeving
 4. Combinatie met workouts mogelijk
 5. Onze locatie werkt gelijk ontspannend
 6. Dagelijks aanbod
 7. Hormoon en vrouwenexpertise

Locaties

De lessen bieden wij zowel binnen als buiten aan. Binnen vinden de lessen plaats in het ZON voor jou gezondheidscentrum en buiten op Natuurpark de Greephorst. In de agenda worden de verschillende locaties per les genoemd.

Docenten

Nicolien

Trainer

Karin

Trainer