Herstel je hormonen met onze 10 stappen

Slechts nog 2 keer start in 2023

Hormonen zijn ingewikkeld en ze maken ons ook ingewikkeld. Het herstellen of in balans brengen ervan is een ingewikkeld proces. Op verschillende plekken in ons lichaam worden hormonen aangemaakt, zoals in de hypofyse (een klier in de hersenen), de schildklier, de alvleesklier, de eierstokken, de testikels en de bijnieren. Vervolgens verspreiden die zich door het hele lichaam. Maar ze kunnen hun werk pas doen als ze cellen vinden die een ontvanger (receptor) voor dat specifieke hormoon hebben. Dat wordt ook wel het sleutel-slot-principe genoemd: alleen de juiste hormonale sleutel kan het celslot openen. Gaat een hormoon een cel binnen, dan geeft het daar zijn boodschap af: dit moet er nu gebeuren. Vervolgens worden er allerlei activiteiten in gang gezet.

Start 13 september en 6 december 2023

Waarom ons hormoonherstelplan

Omdat het in balans brengen een ingewikkelde kwestie is gaan we samen hiermee uitgebreid aan de slag. We combineren hormooncoaching met onze uniek samengestelde workouts.

Wees er snel bij, maximaal 14 deelnemers per groep.

Ervaring en onderzoeken bewijzen steeds meer en meer dan de basis voor het herstellen van de hormoon disbalans beweging en spierkracht is. Daarom combineren wij ook coaching met unieke hormoonherstel lessen. Onze yoga’s en workouts zijn er op gericht je hormonen in balans te brengen, hiermee rekening te houden met de bekkenbodem die helaas ook weer na ons 40ste minder sterk wordt en ook het feit dat we gevoeliger zijn voor blessures.

Herstel je hormonen voor slechts €3,86 per dag.

Hoe ziet ons programma eruit:

wekelijks 1 uur coaching op de onderstaande onderwerpen + aansluitend 1 uur workout + onbeperkt sporten + fitbitcoaching + eindrapport meetresultaten.

Week 1.

 1. Introductie
 2. Kennismaken
 3. Uitleg inhoud van het programma

Week 2 t/m week 11

 1. Introductie incl. uitleg Fitbit coaching
 2. Kennismaken
 3. Hoe werken onze hormonen
 4. Hoe werkt hormoonherstel
 5. Ons vertrekpunt
 6. Vaststellen oorzaken
 7. Invloed van sporten, beweging en ontspanning
 8. Timing – frames voor eten en slapen
 9. De waarheid en fabels rondom voeding
 10. Slaap en je hormonen
 11. Rust en stress
 12. Meten is weten
 13. Timing
 14. Temperatuur
 15. Genieten en verbinding
 16. De fitste versie van jezelf – hoe ga je deze balans behouden

Meer weten over ons programma, mail naar info@zonvoorjou.com of met Karin 06 198 294  42.

 

 

Hormoonherstel lessen

Yoga Nidra

Yin Yoga

Power Yoga

Workout

XCO Workout

Aero Workout

Recensies

OVER KARIN

Al vroeg in mijn leven kwam ik erachter hoe belangrijk je leefstijl is voor je gezondheid en zelfs voor hoe je in het leven staat. Als kind had ik allerlei voedingsintoleranties en toen we die aan gingen pakken, verbeterde mijn leven op alle mogelijke vlakken. Later in mijn leven, vanaf mijn 17e, werd mijn leven grotendeels bepaald door hormoonproblemen.

Vanuit een diepe drijfveer om weer de regie over mijn leven terug te pakken, ben ik me door studies gaan verdiepen in hoe de hormoonhuishouding werkt. Ik beet me erin vast en leerde steeds meer over leefstijl en vitaliteit. En nu ben ik er om jou hierin verder te helpen.

Ruim 10 jaar ben ik nu coach en trainer op het gebied van hormonen, leefstijl, voeding. Door de jaren heen ontwikkelde ik unieke sportgrogramma’s voor vrouwen waarmee we de hormonen in balans brengen, grenzen verleggen maar ook niet over grenzen gaan.