Sporten na de zwangerschap

Misschien  was jij altijd die vrouw die dacht: Ik ben fit, ik heb lekker lang door getraind bij ZON voor jou, dus ik sta na 6 weken weer fluitend te sporten. Maar vaak valt dat in de praktijk toch nog vies tegen. Misschien liep je bevalling niet zoals je had verwacht, zelfs een snelle bevalling kan bijvoorbeeld een ontzettende impact hebben op je lichaam, of werkt je bekken gewoon echt nog niet mee.

Na jouw bevalling, back in shape

Natuurlijk mag je na 6 weken gewoon weer lekker komen sporten, maar wat bij ZON voor jou vooral belangrijk is, is dat het voor jou te doen moet zijn. Daarom let ik ook zo goed op jouw grenzen en werk ik samen met een bekkenfysiotherapeut, om niet alleen jouw spieren weer sterker te maken, maar ook goed rekening te houden met wat jij kunt en wat er nodig is om voor jou het herstel mogelijk te maken. Een bevalling is niet niks en daarom is het ontzettend belangrijk om een gespecialiseerde trainster voor de groep te hebben staan.

Maar sporten na je zwangerschap is ook meer dan alleen herstellen, dat weten we maar al te goed. Het is ook een momentje voor jezelf kunnen pakken. Even geen stinkluiers. Even geen schema’s en zorgen. Geen zure melk op je schouder (hoewel we het volledig snappen als je met de melkvlekken op je shirt komt sporten). Een uurtje helemaal voor jou, hoe lastig het in het begin ook kan zijn om dat uurtje te pakken. Daarom zorgen we vooral dat het heerlijk ontspannend is en echt voelt als een moment voor jezelf.

Natuurlijk staat ook bij deze groep openheid voorop. En kijken we samen met een knipoog naar hoe het nieuwe moederschap voor jou is. We werken niet alleen aan die buik weer platter krijgen, maar bijvoorbeeld ook aan hoe je je borsten weer in vorm krijgt. Ze zeggen weleens gekscherend dat je een potlood onder je borsten moet kunnen klemmen. Ik leer je hoe je ervoor zorgt dat je er straks geen hele laptop onder kan hangen. Al met al dus een heerlijk ontspannend uurtje, waarin je op jouw tempo en binnen jouw grenzen, weer lekker back in shape komt.

Klinkt dit je als muziek in je oren? Check dan snel ons aanbod voor jou.

YOGA

Wil jij na je zwangerschap op een relaxte manier werken aan het weer herstellen en versterken van jouw lichaam en bekken? Dan is onze yoga geschikt voor jou. Er zijn zowel yoga lessen in de heerlijke buitenlucht als binnen, dus kies wat bij jou past. Alle lessen worden gegeven in Doetinchem.

Na je zwangerschap is je lichaam vaak volledig veranderd, je spieren zijn slapper en overal is de rek een beetje uit. Ook heeft je bekken vaak nogal wat te verduren gehad, dus daar besteden we heel veel aandacht aan. We werken ook aan je ademhaling en ontspanning, want hoe belangrijk is een moment voor jezelf om even tot rust te komen als de baby er is? En geloof ons, niemand veroordeelt je als je een keer in slaap valt tijdens de ontspanningsoefening. Ervaren hoe het is om bij ons buiten onder het genot van de zingende vogels of op een van onze locaties binnen yoga te doen? Kom een gratis proefles volgen.

Power & Relax

Onze Power & Relax lessen zijn speciaal voor vrouwen die aan hun conditie willen werken, maar ook aan het versterken van hun spieren en hun stabiliteit via rustigere oefeningen. Daarom is de les verdeeld in twee blokken, het eerste half uur gaan we lekker samen knallen tot de zweetdruppels ervan af spatten. Het tweede half uur bewonderen we – terwijl we yoga en Pilates oefeningen doen – de prachtige sterrenhemel of ondergaande zon boven Doetinchem. De gehele les is heerlijk buiten.

In deze afwisselende buitenles is het zeer goed mogelijk om mee te sporten op jouw eigen niveau en binnen jouw grenzen. Kan of wil je wat minder deze les, dan kan je dit goed reguleren, natuurlijk onder begeleiding van een deskundige trainer. Nadat je 30 minuten aan je conditie gewerkt hebt, is 30 minuten yoga een fijne en ontspannende tweede helft en afsluiting van de les.

De hele les gebruik je jouw eigen spierkracht en zetten wij geen sportmaterialen in. Stabiliteit is ook na de zwangerschap ontzettend belangrijk. Hoe stabieler je bent, hoe beter je bekken herstelt. Op twee verschillende momenten en op twee verschillende plekken in Doetinchem geven wij deze door ons ontwikkelde les voor in en na de zwangerschap. Het beste van twee werelden, opbouw en ontspanning. Wil jij jouw power komen ervaren en versterken én ook lekker ontspannen? Meld je dan aan voor een gratis proefles power en relax.

Workouts voor back in shape voor jou

Wil jij na je zwangerschap weer lekker knallen? Ben je sportief en wil je zo snel mogelijk dat buikje weer kwijt en je lichaam terug? Onze workouts zijn een combinatie van oefeningen die je bijvoorbeeld bij bootcamp, fitness en crossfitt gewend bent, maar dan speciaal aangepast aan wat jij nodig hebt na je zwangerschap. Je werkt aan je spierkracht, conditie en balans. Ook geven we extra aandacht aan het weer versterken van je bekken. Geloof ons, je gaat met je tong op je sneakers en spierpijn naar huis.

Tijdens onze workout staat de zorg voor jouw lichaam voorop. We werken gericht aan het verbeteren van jouw conditie, jouw spierkracht en stabiliteit. Aangevuld met oefeningen waarmee we jouw bekken weer sterker maken om kwaaltjes die tijdens de zwangerschap of bevalling zijn ontstaan weer te verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Wil je komen ervaren hoe het is om met andere dames lekker nuchter, open en vol humor, te sporten? Meld je aan voor een gratis proefles op verschillende locaties in Doetinchem binnen of buiten.