Workouts speciaal voor vrouwen

Persoonlijke aandacht

Stel je voor, je kan je ergens aansluiten om te sporten en je kan iedere trainen met daarbij altijd persoonlijke aandacht en zeer deskundige trainers. Bij ZON voor Jou begrijpen we dat het vrouwenlichaam uniek is en daarom maatwerk tijdens de workouts vereist zijn.

Uniek voor Jou

Onze workouts:

 • Stronger Workout
 • Moeder Kind Workout
 • Cardio Workout
 • XCO Walk
 • Aero Mic Workout

Focus op bekkenbodem, buikspieren en armen & benen

Tijdens onze workouts besteden we speciale aandacht aan de bekkenbodemspieren, buikspieren en de armen & benen. Het is cruciaal voor vrouwen om in elke levensfase rekening te houden met hun bekkenbodem, omdat deze een belangrijke rol speelt in de ondersteuning van de bekkenorganen, het voorkomen van incontinentie en rugpijn en het bevorderen van een gezonde seksuele functie. Of je nu zwanger bent, net bevallen bent, of de menopauze nadert, een sterke bekkenbodem helpt bij het behouden van een goede lichaamshouding en voorkomt tal van gezondheidsproblemen.

Waarom bekkenbodemtraining belangrijk is voor vrouwen

Het vrouwenlichaam ondergaat tijdens verschillende levensfases, zoals zwangerschap, bevalling en de menopauze, tal van veranderingen. Het behouden van een sterke bekkenbodem is essentieel omdat deze spieren:

 • Ondersteuning bieden aan de bekkenorganen: Helpen bij het voorkomen van verzakking van de blaas, baarmoeder en darmen.
 • Incontinentie voorkomen: Verminderen het risico op urine- en fecale incontinentie.
 • Bevorderen een gezonde seksuele functie: Versterken de spieren voor betere controle en plezier.
 • Verbeteren de houding en stabiliteit: Ondersteunen de wervelkolom en helpen bij het handhaven van een goede houding.

Door regelmatig bekkenbodemoefeningen te doen, kunnen vrouwen hun algehele gezondheid en welzijn verbeteren, ongeacht hun leeftijd of levensfase.

Waarom buikspieren trainen belangrijk is

Het trainen van de buikspieren is niet alleen belangrijk voor een strakke buik, maar speelt ook een cruciale rol in je algehele gezondheid en welzijn:

 • Ondersteuning van de Wervelkolom: Sterke buikspieren helpen bij het ondersteunen van je wervelkolom en verbeteren je lichaamshouding.
 • Preventie van Rugpijn: Door je core te versterken, verminder je de belasting op je rug en voorkom je rugklachten.
 • Verbeterde Balans en Stabiliteit: Een sterke core helpt je bij het behouden van evenwicht en stabiliteit, wat essentieel is bij dagelijkse activiteiten en andere vormen van lichaamsbeweging.
 • Betere Sportprestaties: Of je nu rent, zwemt of een andere sport beoefent, sterke buikspieren verbeteren je prestaties en verminderen het risico op blessures.

Waarom het belangrijk is om armen te trainen

Sterke armen zijn essentieel voor dagelijkse activiteiten en dragen bij aan je algehele kracht en stabiliteit. Hier zijn enkele redenen waarom het trainen van je armen belangrijk is:

 • Functionele Kracht: Sterke armen helpen je bij het uitvoeren van dagelijkse taken zoals tillen, dragen en duwen. Dit maakt je alledaagse leven gemakkelijker en vermindert het risico op blessures.
 • Verbeterde Houding: Sterke armen ondersteunen een goede houding, wat belangrijk is voor je algehele gezondheid en het voorkomen van nek- en rugpijn.
 • Verhoogde Botdichtheid: Krachttraining voor de armen kan helpen bij het verhogen van de botdichtheid, wat vooral belangrijk is voor vrouwen na de menopauze om osteoporose te voorkomen.
 • Toning en Definiëring: Regelmatige armtraining helpt bij het toning en definiëren van de spieren, wat bijdraagt aan een strakker en fitter uiterlijk.
 • Zelfvertrouwen: Het gevoel van kracht en het zien van vooruitgang in je armspieren kan je zelfvertrouwen een boost geven.

Binnen- en Buitentrainingen

Afwisseling is de sleutel tot een succesvolle workout routine. Daarom bieden wij zowel binnen- als buitentrainingen aan. Onze binnenlocatie is volledig uitgerust met alle benodigde apparatuur, terwijl onze buitentrainingen je de kans geven om in de frisse lucht te trainen en te genieten van de natuur. Bij regen gaan we gewoon lekker naar binnen.

Sterkher docenten met veel ervaring

Onze docenten zijn niet alleen gecertificeerd en zeer ervaren, maar ook gepassioneerd over wat ze doen. Ze kennen je bij naam en weten precies waar jij op moet letten. Ze weten hoe ze jou kunnen motiveren en begeleiden om het beste uit jezelf te halen. Hun enthousiasme en expertise zorgen ervoor dat elke workout effectief, leuk en inspirerend is.

Leuke, gezellige en goede workouts

Bij Zon Voor Jou Doetinchem draait het niet alleen om het verbeteren van je fysieke conditie, maar ook om plezier hebben en je goed voelen. Onze workouts zijn ontworpen om een positieve en ondersteunende sfeer te creëren, waar je kunt lachen, zweten en je doelen kunt bereiken. Hier ontmoet je ook andere leuke vrouwen, wat het sporten nog gezelliger maakt.

Wat ZON Voor Jou anders maakt

Bij Zon Voor Jou Doetinchem krijg je persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om door te groeien in je sportieve prestaties. Wat ons onderscheidt van andere sportlocaties is:

 • Ervaren en Persoonlijke Instructeurs: Onze docenten kennen je bij naam en weten precies waar jij op moet letten. Ze bieden persoonlijke begeleiding en ondersteunen je op jouw niveau.
 • Betaalbaarheid: Voor een vaste prijs per maand kun je onbeperkt sporten.
 • Flexibele Lestijden: Onze lessen zijn zo geroosterd dat je gemakkelijk na een workout een yogales kunt volgen. We bieden 7 dagen per week groepslessen aan.
 • Binnen en Buiten Lessen: Afwisseling en aanpassing aan het weer, met veel verschillende materialen.
 • Toegankelijkheid: Goed bereikbaar met veel parkeergelegenheid voor de deur.
 • Unieke Lessen: We bieden ook unieke moeder en kind lessen aan, waar je kunt sporten met je kindje erbij.
 • Alléén voor Vrouwen: Een veilige en comfortabele omgeving waar je je volledig kunt focussen op je doelen.

Probeer het zelf en ervaar de voordelen van onze veelzijdige trainingen!

Meld je vandaag nog aan voor een proefles en ontdek hoe onze krachttrainingen, conditietrainingen en gerichte oefeningen voor de bekkenbodem, buikspieren en armen jouw welzijn kunnen verbeteren. Wij kijken ernaar uit om samen met jou te werken aan een sterker, fitter en gelukkiger leven.

Neem contact met ons op voor meer informatie en inschrijvingen!

Locatie

Onze workouts vinden plaats buiten voor en in het souterrain van Gezondheidscentrum De Zuwe op de Bongerd in Doetinchem. Onze locatie is makkelijk en veilig bereikbaar en biedt voldoende gratis parkeergelegenheid door het naastgelegen winkelcentrum De Bongerd. Onze locatie is niet alleen goed te bereiken maar ook bijzonder sfeervol en rustgevend.

Trainers voor onze workouts

Ellen

Nathalie

Nicole

Karin