Sport op de juiste manier

Zwanger en sport

Goed sporten tijdens de zwangerschap is cruciaal voor het behouden van fysieke fitheid, het verminderen van stress en het bevorderen van een gezonde bloedsomloop. Het versterkt de spieren, inclusief de bekkenbodem, wat kan helpen bij een soepelere bevalling en sneller herstel na de geboorte. Regelmatige lichaamsbeweging verbetert ook de slaapkwaliteit en stemming, en kan bijdragen aan een gezond gewichtsbehoud. Bovendien helpt het om energieker te blijven gedurende de dag en kan het complicaties zoals zwangerschapsdiabetes verminderen. Leer in onze workshop hoe.

Post Partum Sport

Goed sporten na de bevalling is essentieel voor een snel herstel en het opbouwen van kracht. Het helpt bij het terugwinnen van spiertonus en het verbeteren van de algehele fysieke conditie na de zwangerschap. Regelmatige lichaamsbeweging kan ook helpen bij het verminderen van postnatale depressie en het verbeteren van de stemming. Door gerichte oefeningen kunnen bekkenbodemproblemen zoals incontinentie verminderen. Bovendien bevordert het een gezonde levensstijl en kan het moeders helpen om actief en energiek te blijven terwijl ze voor hun baby zorgen. Leer in onze postpartum workshop hoe.

Workshop: Beste Voorbereiding op Sporten tijdens de Zwangerschap

Wij bieden we een essentiële workshop voor zwangere vrouwen, gericht op het voorbereiden van je lichaam op sporten tijdens en na de zwangerschap. Onder leiding van Sterkher-trainer Karin, die meer dan 11 jaar ervaring heeft, behandelen we uitgebreid:

  • Bekkenbodem: Leer hoe je de bekkenbodemspieren versterkt en hun rol bij de bevalling.
  • Juiste ademhaling: Ontdek technieken voor ademhaling die je helpen tijdens inspanning en ontspanning.
  • Diastase en core: Begrijp hoe je diastase recti kunt voorkomen en je core spieren kunt versterken voor stabiliteit.
  • Verzakking en bekkenpijn: Leer over preventie en verlichting van verzakkingen en bekkenpijn.
  • Juiste manier van sporten en zelfzorg: Krijg inzicht in veilige oefeningen en zelfzorgpraktijken om jezelf en je baby gezond te houden.

Elke les omvat praktische uitleg met behulp van dia’s en anatomische modellen, zodat je goed voorbereid bent op een effectieve trainingsroutine bij ZON voor Jou. Deze workshop is gratis voor leden en is een waardevolle stap naar een gezonde zwangerschap en postpartum herstel.

Praktische Informatie

  • Datum en Tijd: check de onderstaande agenda
  • Locatie: Onze sfeervolle binnenruimte in Doetinchem
  • Kosten: Gratis voor leden

Schrijf je vandaag nog in via jouw eigen account. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen te werken aan een gezonde en actieve zwangerschap!

Locaties

De lessen bieden wij zowel binnen als buiten aan. Binnen vinden de lessen plaats op de eigen locatie van ZON voor jou, in het Gezondheidscentrum de Zuwe en buiten in het naast gelegen park of voor ons pand op de Bongerd in Doetinchem.

Jouw trainers

Ellen

Instructeur

Karin

Sterkher Trainer

Nicole

Sterkher Trainer