Zwangerschaps Workout

De juiste workout zorgt voor een prettige zwangerschap en bevalling

Moeder/kind workout

In deze indoor workout maken we voornamelijk gebruik van onze eigen lichaamskracht en kleine gewichten, waarbij de nadruk ligt op het versterken van de been en rugspieren. Bovendien kunnen jij en je baby of kindje samen genieten van de beweging. Deze workout kan je ook goed tijdens jouw zwangerschap volgen. Wat wellicht verrassend is, is dat samen trainen met je kind ontzettend gezond is voor jullie beiden. Het ondersteunt namelijk zowel de motorische als de emotionele ontwikkeling van je kind. En leuk om te weten, er is meer dan voldoende speelgoed voor de kleintjes om zich mee te vermaken.

Stronger Workout

In deze bijzondere les trainen zwangere vrouwen en pas bevallen moeders zij aan zij. Het grootste deel van de les is gewijd aan het opbouwen van kracht en stabiliteit. We maken gebruik van ons eigen lichaamsgewicht attributen om gericht te werken aan het versterken van spieren, het verbeteren van de balans en het trainen van de bekkenbodem. In principe vinden de lessen plaats in de buitenlucht, maar als de weersomstandigheden dit vereisen, verplaatsen we de training naar binnen. Hier staat jouw welzijn en dat van je baby centraal.

Workout Cursus/training

In deze workout combineren we fysieke training met kennis die essentieel is tijdens je zwangerschap. Volg ons programma van 5 weken en kies voor training en de beste voorbereiding voor de bevalling en postpartum. We starten meerdere keren per jaar. Het fysieke gedeelte wijden we aan het opbouwen van kracht en stabiliteit. We maken ook deze training gebruik van ons eigen lichaamsgewicht en attributen om doelgericht te trainen. Deze workout met kennis gecombineerd wordt in onze eigen binnen & buiten ruimte gegeven.

XCO Power Walk

In deze workout van 45 minuten combineren we een stevigte power walk met daarbij ook XCO’s. Hiermee worden de spieren getraind met behulp van een buis gevuld met grit die altijd in beweging blijft. Dit helpt om blessures te voorkomen en versterkt jouw rug, arm en romp. Het optimaliseert de structuur en versterkt je bindweefsel. Tijdens de wandeling gebruik je steeds de XCO buizen om je lichaam te trainen in de buitenlucht.

Voordelen workout

 1. Opbouwen spierkracht
 2. Opbouwen balans
 3. Verhogen van je weerstand
 4. Verminderen zwangerschapskwalen
 5. Voorkomt overgewicht
 6. Verbeterd de doorbloeding
 7. Verlaagd de rusthartslag
 8. Verbeterd de ademhaling
 9. Bevorderd het herstel
 10. Bevorderd de bevalling
 11. Heeft invloed op de draagtijd en de apgar score van de baby
 12. Stress verlagend
 13. Maakt letterlijk ruimte in je lichaam
 14. Ontwikkeld kracht in armen en beter
 15. Verbinding met je baby en andere dames

… wetenschappelijk is aangetoond dat er wel 30 voordelen zijn voor de moeder.

Inhoud Workout en Cursus

 1. Ademhaling
 2. Rug
 3. Bekkenpijn en bekkenbodem
 4. Diastase
 5. Prolaps
 6. Ontspanning
 7. Tillen en kracht verdelen
 8. Lichaamsstress
 9. Postpartum herstel
 10. De bevalling

Locaties

De lessen bieden wij zowel binnen als buiten aan. Binnen vinden de lessen plaats op de eigen locatie van ZON voor jou, in het Gezondheidscentrum de Zuwe en buiten in het naast gelegen park en op Natuurpark de Greephorst. Onze retreats vinden plaats op zowel onze eigen als externe locaties.

Trainers

Nicole

Trainer

Team

Trainers

Karin

Trainer