Zwangerfit in Doetinchem

Ben je momenteel zwanger en wil je je echt zwangerfit voelen? We delen een aantal handige tips met je! Als je zwanger bent is het belangrijk dat je voldoende blijft bewegen. Je denkt misschien dat het lastig is vanwege extra vermoeidheid en je lijf wat steeds minder soepel meebeweegt, maar juist daarom is het goed om jezelf fit te houden. Fit worden tijdens je zwangerschap is wel degelijk mogelijk! Hou jezelf zwangerfit en profiteer ook na je zwangerschap nog van de voordelen ervan. Wij kunnen jou daarbij helpen met onze speciale lessen, volledig afgestemd op jouw lichaam en jouw doelen.

Vermoeidheid zwangerschap

Zwanger zijn en een baby vormen in je baarmoeder, dat is niet niks. Daarom is het logisch dat je tijdens je zwangerschap vermoeid raakt. Vergeet niet dat je lichaam een heel mens aan het vormen is… dat is hard werken! Je lichaam verandert, je hormonen veranderen, je gewicht neemt misschien toe en het kan ook zijn dat je veel vocht vasthoudt. Dit maakt je dagelijkse bezigheden misschien wat moeilijker dan wanneer je niet zwanger bent. Doordat je je bij sommige activiteiten meer moet inspannen dan normaal, kun je ook last krijgen van vermoeidheid tijdens de zwangerschap.

Extreem moe zwanger

Zoals hierboven al genoemd, is vermoeidheid tijdens de zwangerschap volkomen normaal. Door de veranderingen op hormonaal gebied komt er een grote stijging in progesteron en dat zorgt ervoor dat je je vermoeid voelt. In sommige gevallen leidt dit ertoe dat je extreem moe zwanger bent. Ieder lichaam is anders en de hormoonsamenstelling van iedere vrouw verschilt ook. Hierdoor is de een fitter dan de ander. Er zijn een aantal acties die je kan ondernemen, wanneer je hier last van hebt:

  • Sporten: Door te trainen, zorg je ervoor dat zowel je lichaam als geest meer energie krijgt.
  • Buitenlucht: Frisse lucht is sowieso al goed voor je, maar als je extreem moe zwanger bent helpt dit je ook goed. Iedere dag minimaal een half uurtje in de buitenlucht zal je goed doen.
  • Zuurstof: Niet alleen buiten kun je een frisse neus halen, maar als je binnen bent is het ook belangrijk om je huis goed te ventileren.
  • Socializen: Zorg voor de juiste mensen om je heen en wees verstandig in hoe je je tijd indeelt. Zorg ervoor dat je je omringt met mensen die je energie geven.

Door deel te nemen aan onze sportlessen kun je profiteren van al deze acties in één. In de vorm van een groepsles in de buitenlucht zorg je voor zuurstof en sociale interactie. Zo kun je fit blijven tijdens zwangerschap! Wat wij belangrijk vinden is dat iedereen tijdens onze lessen zich altijd goed voelt. Dus nee, niet over je grenzen heen gaan – maar altijd doen wat voor jou goed voelt.

‘Ik was extreem moe in de eerste 12 weken van mijn zwangerschap, was niet vooruit te branden. Sporten trok me niet aan. Ik ben meegesleept door een vriendin en eerlijk is eerlijk, ik was na de les juist minder moe en had meer energie tijdens mijn zwangerschap.’  – Sanne

Zwanger en fit

Je conditie gaat vaak achteruit tijdens je zwangerschap. Zoals je inmiddels vast wel hebt begrepen, kun je er van alles aan doen om je zwanger en fit te voelen. Zwanger zijn betekent niet dat je je beperkt hoeft te voelen of dat je niet meer deel kan nemen aan activiteiten die je normaal gesproken uitvoert. Sporten is dus wel degelijk mogelijk en zo zorg je ervoor dat je je zwanger en fit voelt. Versla je vermoeidheid en sport met ons mee in de buiten groepslessen of ga samen met ons aan de slag tijdens zwangerschapsfitness! Ga bijvoorbeeld eens na bij jezelf: wat doe je momenteel nu aan beweging? Wist je dat het goed is om minimaal 30 minuten per dag te bewegen? Kies ervoor om een stukje te fietsen als wandelen bijvoorbeeld pijn veroorzaakt. Of hou een rustiger wandeltempo aan dan normaal. Blijf dicht bij jezelf en kijk wat goed voelt. Op deze manier blijf je fit en ga je niet over je grenzen heen, waardoor vermoeidheid en pijnklachten kunnen toenemen.

Karin, oprichter van ZON voor jou, vertelt het volgende: “Vaak is de moeheid tijdens de zwangerschap de reden dat dames niet komen sporten. Juist door buiten samen aan de slag te gaan om je lichaam tijdens de zwangerschap sterk te houden wordt je fit zwanger en minder vermoeid. In de afgelopen jaren heb ik veel dames tot zeker week 40 zien sporten, of zelfs nog langer. Juist zie ik de dames fitter worden richting het einde van de zwangerschap. Regelmatig komt het voor dat ze ’s avonds nog sporten en de volgende dag bevallen.”

En, zo is het maar net! Als zwangere vrouw hoef je niet alleen maar op de bank te zitten of te liggen (mag natuurlijk wel ;-)), maar het is juist extra fijn om regelmatig de tijd te nemen voor wat beweging. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwangerschapsyoga? Een lage intensiteit, maar toch ben je bewust bezig met je lichaam, je baby en jezelf. Op een positieve manier bewegen!

Zwanger moe

Misselijk en moe zwangerschap, dat is erg vervelend. Misschien voel je je wel niet meer jezelf en zit je er niet lekker door in je vel. Kortom: je bent zwanger en moe. Misschien wel zelfs zwanger moe, gewoon klaar met het zwanger zijn. Je wil je weer fit voelen en lekker in je vel zitten. Om je zo te voelen is geheel normaal. Zwangerschap kan pittig zijn en letterlijk en figuurlijk is het zwaar. Je voelt je minder fit en de kilo’s vliegen erbij. Kom eens naar een van onze lessen: van zwangerschapsyoga tot een kracht workout. Bij alles denken we aan jou als zwangere vrouw en zorgen we ervoor dat je je altijd goed voelt. Sporten zonder pijn en mét plezier!

En, ook na je bevalling kun je bij ons terecht. Met onze back in shape lessen ben je binnen no-time weer fitter en sterker. Het is ons doel dat jij pijnvrij kan functioneren in het dagelijkse leven en sporten draagt daar zeker aan bij! Sport op je eigen tempo en houd je focus op jezelf. Wij zorgen voor de rest! Lijkt het je leuk een keer een les te volgen? Vraag dan een gratis proefles aan.