Zwangerschapsyoga in Doetinchem

Zwangerschapsyoga in Doetinchem is de ideale manier om tijdens je zwangerschap bewust te worden van jouw lichaam, tot rust te komen en te ontspannen. Hoe bijzonder is het dat jouw lichaam een mooi huisje is voor jouw kleintje. Naast dat zwangerschapsyoga je helpt tijdens je zwangerschap, helpt het je ook bij je bevalling. Laten we eerlijk zeggen: het kan een hele journey zijn… van zwanger worden, de zwangerschap tot de bevalling en daarna.

Waarom zwangerschapsyoga?

Jij en jouw kindje staan voorop en tijdens onze zwangerschapsyoga leer jij op een relaxte manier te werken aan het versterken van jouw lichaam en bekken. Er is altijd volledige focus op jou: hoe voelt het voor jou? Kom je helemaal tot rust en voel je je sterker worden? Tijdens zwangerschapsyoga sta jij centraal. Laten we eens kijken naar de voordelen van yoga tijdens je zwangerschap!

“Ik dacht, ik ga toch echt geen buitenyoga doen. Maar ik ben helemaal om. Het is zo heerlijk. Yoga doen terwijl je naar de sterren kijkt. Ik merk dat ik me veel beter kan ontspannen en concentreren omdat het buiten zo lekker donker is. Ik ben benieuwd hoe het straks in de zomer is.” – Hanneke Wassink

Vijf voordelen van zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga geeft je lichaam kracht, openheid en ontspanning. Maar wat zijn voordelen van yoga als je zwanger bent? Wij vertellen het je! Door het uitvoeren van yoga ontwikkel je je spieren, pezen en bindweefsel. Als je je krachtiger voelt zul je ook merken dat je je minder snel uitgeput voelt. Daarbij houd je je spieren soepel en werk je aan je mobiliteit. Zo word én blijf je fit zwanger!

Door de groei van het kindje in je buik verandert je houding. Je bekken kantelt dan vaak iets naar voren. Yoga kan hierbij helpen door je houding te verbeteren en bekkenklachten of lage rugklachten te voorkomen.

1: Ontspanning

Yoga helpt je om te ontspannen. Zo leer je bijvoorbeeld om te accepteren dat een situatie is zoals het is, en tevreden te zijn met wat er goed gaat. Door bijvoorbeeld de juiste ademhalingsoefeningen zorg je voor een continue ontspanning tijdens de zwangerschapsyoga. Ga bijvoorbeeld eens in een kleermakerszit zitten en leg je handen op je knieën. Vervolgens adem je rustig in en houd je vijf seconden je adem in. Daarna adem je weer rustig uit. Herhaal dit een paar keer en ervaar de rust in je lichaam komen.

Dit is een voorbeeld van een oefening, maar tijdens onze zwangerschapsyoga komt er veel meer aanbod. Wij nemen je helemaal mee en begeleiden je hierin.

2: De connectie met jouw kindje

Met zwangerschapsyoga kun je je goed bewust worden van de verbinding met jouw kindje. Zo kun je door je hand op je buik te leggen en bewust te ademen, aanwezig zijn in het moment. Wij van ZON voor jou vinden het belangrijk dat jij je tijdens de lessen goed en comfortabel voelt. Dit houdt in dat we fijne houdingen aannemen en altijd goed kijken naar ademhaling, beweging en houding. Hiermee stimuleer je de connectie – de verbinding – die jij nu al kan opbouwen met je baby.

Naast de connectie met je kindje ontmoet je ook andere zwangere vrouwen. Op deze manier worden ervaringen met elkaar gedeeld, kan je iets vertellen als je dit wil – maar het belangrijkste: je bevindt je in een gelijkgestemde groep.

3: Voorbereiding op jouw bevalling

We benoemde het eerder al even, maar zwangerschapsyoga is een goede voorbereiding voor de bevalling. Of dit nou je eerste of je vierde kind: het is en blijft allemaal ‘nieuw’. Elke zwangerschap is anders en het is goed daar ook eens bij stil te staan. Hoe voel jij je op dit moment? Hoe ver ben je nu in de zwangerschap? De ademhalingsoefeningen kunnen je ondersteunen in de voorbereiding op jouw bevalling, maar bijvoorbeeld ook het aannemen van de juiste houding. Of wat dacht je van het opvangen van de weeën? Het helpt je allemaal verder!

 4: Positiviteit

Je leert bij yoga veel over je eigen lichaam en geest. Omdat je lichaam verandert tijdens de zwangerschap, veranderen ook je behoeftes. Zwangerschapsyoga kan je helpen daar meer inzicht in te krijgen en je daar ook aan toe te geven. Wellicht heb je veel kwaaltjes (gehad) en heb je niet altijd een fijn gevoel tijdens je zwangerschap. Ervaar eens tijdens onze lessen dat het ook anders kan!

5: Voorkom klachten

Zwangerschapsyoga is ook erg fijn om bepaalde klachten te voorkomen. Denk aan bekkenpijn of bekkeninstabiliteit. Een veelvoorkomende kwaal, waarbij het juist ontzettend belangrijk is om er extra aandacht aan te besteden. Sterker worden en blijven, je lichaam leren kennen en daarbij altijd focus houden op jouw gevoel. Heb je geen bekkenklachten, maar juist de lage rugklachten waar je last van hebt? Dan is zwangerschapsyoga extra fijn om eens te gaan doen. Je zult snel ervaren dat klachten afnemen. Of je nou 12 weken of 30 weken zwanger bent: zwangerschapsyoga is áltijd fijn.

Yoga voor zwangere in Doetinchem

Wil jij op een relaxte manier werken aan het versterken van jouw lichaam tijdens je zwangerschap? En wil jij meer leren over hoe jij met je ademhaling jezelf goed in balans kunt houden tijdens je bevalling? Dan is onze zwangerschapsyoga in Doetinchem wat voor jou! Voor na de bevalling is er ook Poweryoga, waardoor jij na je bevalling gewoon met yoga kan doorgaan. Wij geven unieke zwangerschapsyoga lessen in de heerlijke buitenlucht. Wij geloven namelijk dat de natuur je juist extra ondersteunt tijdens onze yoga.

Tijdens de zwangerschapsyoga is de lesinhoud vooral gericht op ontspanning, contact maken met je baby en jezelf en je hoofd leeg krijgen. Geen moeilijke yoga oefeningen voor jou, dus ook als je totaal geen yoga ervaring hebt kan je deze eenvoudig volgen.

De yogalessen worden telkens op verschillende locaties gegeven, maar alles vindt plaats in Doetinchem. Genieten van de sterren, of juist van de zonsopgang? Het kan allemaal!

Zwangerschapsyoga is er voor energie, balans en flow zonder de inzet van high impact oefeningen.

Volg een gratis proefles zwangerschapsyoga!

Benieuwd of zwangerschapsyoga iets voor je is? Geen zorgen, je kunt het vrijblijvend en gratis een eerste keer proberen. Zo kun je eerst ervaren of het werkt voor jou. Zet de stap en vraag een gratis proefles aan!